Ситуацията около нападателя на Валенсия Родриго Морено и Реал Мадрид придоби изключително конфузни краски, твърди вестник „Марка”. Според приближеното до „кралския клуб” издание европейският шампион не е отправял оферта за острието и въпреки това на „Местая” тънат в неизвестност относно бъдещето.

Не е тайна за никого, че новият треньор на Реал – Жулен Лопетеги е голям почитател на 27-годишния бразилец с испански паспорт. Неслучайно наставникът го включи в състава на Испания за Мондиал 2018, докато все още бе селекционер на „ла фурия”.

В договора на Родриго с Валенсия фигурира освобождаваща клауза за 120 милиона евро и това е единствената цена, на която „прилепите” са готови да продават. Според „Марка” вече цяло лято те чакат Реал Мадрид да се задейства, но дотук няма дори официална оферта напук на предишните информации за предложение за едва 20 милиона.

Самият Родриго също е в изчаквателна позиция, макар при публичните си изяви да демонстрира политическа коректност, позовавайки се на не толкова отдавна подписания договор с клуба до 2020 година.

„Белият” клуб настоява, че изобщо не съществува случай „Родриго”. Оферта няма да има”, уверено пише „Марка”. Според изданието целият шум произтича от Валенсия, който по този начин иска да намекне, че Родриго е на пазара. Все пак „лос че” вече привлякоха нови нападатели в лицето на Кевин Гамейро и Миши Батшуай. Това може да разгневи в известна степен треньора Марселино Гарсия Торал, който вижда Родриго като крайъгълен камък за плановете си.

Именно бразилецът отбеляза гола за Валенсия при 1:1 срещу Атлетико Мадрид в първия кръг на Ла Лига за сезон 2018/2019.

Още по темата:

Желан от Лопетеги лаконичен за бъдещето си

Реал дава със 100 млн. по-малко за трансферна цел

Има ясна причина Уилиан да е в Челси, а не в Реал Мадрид

Перес готов на всичко, за да прецака Барса за Погба