Бъдещето на Антоан Гризман по всичко изглежда, че ще бъде свързано с Барселона. Вестник „AS“ разкрива, че още през декември френският футболист е информирал старши треньора на Атлетико Мадрид Диего Пабло Симеоне за своето решение да премине на „Камп Ноу“ от следващия сезон.

Според информацията, двамата са провели разговор, в който французинът е обяснил намеренията относно неговото бъдеще. Симеоне му е благодарил за неговата искреност. От своя страна Гризман е гарантирал на треньора, че ще се раздава на 100% до края на сезона и ще го подкрепя напълно.

Самият Симеоне е информирал капитаните на отбора за плановете на Гризман да напусне.

Бордът на директорите също е бил информиран от самия Гризман. Шефовете на клуба са се опитали да убедят играча да остане, като подпише нов договор, в който е щял да получи значително увеличение на заплатата, но той не е приел отправеното му предложение.

Именно през декември директорът на Барселона Гийермо Амор призна, че от клуба са влезли в контакт с Антоан Гризман и неговия агент.

Отношенията между двата клуба са по-напрегнати, от когато и да било. През седмицата изпълнителният директор на „дюшекчиите“ Анхел Хил Марин излезе с официално изявление, в което отправи много остри думи по адрес на Барселона.

Гризман пристигна в Атлетико Мадрид през лятото на 2014 година. Договорът му с клуба е до лятото на 2022 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 100 милиона евро. Той има 79 гола с екипа на „дюшекчиите“.