Реал Мадрид подходи изключително аристократично в двубоя-реванш от 1/16-финалите в турнира за Купата на Испания срещу Фуенлабрада и завърши 2:2 на "Сантяго Бернабеу". След успех в първия мач с 2:0 и общ резултат 4:2 "белия балет" е напред в турнира.

Реал изоставаше с 0:1 на почивката, след което обърна развоя на срещата до 2:1 с голове на Борха Майорал в рамките на седем минути - 63-ата и 70-ата минута. В края на двубоя гостите стигнаха до престижно и заслужено равенство.

Кейлор Навас се завърна на вратата на Реал след възстановяване от травма. Зинедин Зидан заложи на множество резерви и момчета от школата. Борха Майорал поведе атаката, подпомаган от Франчу и Оскар. 

Гостите от мадридското предградие започнаха много нахъсано и настървено. Още в петата минута третодивизионният тим имаше отлична възможност за първи гол. Уго Фрайле получи топката по земя на пет метра от голлинията, но шутира неточно без да бъде обезпокояван. В осмата Кейлор Навас отрази шут на Матеус. 

Реал не се напъваше особено и това доведе до гол за гостите. В 25-ата минута, когато костариканският страж Навас трябваше да извади топката от мрежата си. 

Мийя шутира от 22 метра, вратарят изби топката в напречната греда, след което тя влетя в мрежата - 0:1.

Реал Мадрид тръгна напред в търсене на гол, но трудно стигаше да удари. Гостите не се отказаха и също атакуваха при всяка възможност. 

В 57-ата минута Исмаел беше изпуснат на първа греда и насочи към близката греда - Кейлор Навас реагира адекватно и изби. Три минути по-късно Фуенлабрада имаше възможност за втори гол, но Ката Диас стреля с глава и намери напречната греда. 

В 62-ата Гарет Бейл се появи в игра и направи разликата с първото си докосване. Уелсецът центрира по брилянтен начин с външен фалц към далечната греда, където непокритият Борха Майорал отбеляза с глава. Топката се удари в горната греда, тупна пред голлинията, след което се оплете в мрежата - 1:1.

Седем минути по-късно европейският крал направи пълен обрат. Отново в основата на гола беше Бейл. Уелсецът беше зад защитата, но при паса, но на практика подаването дойде след рикошет от бранител на "сините". Уелсецът пое с пета, вратарят спаси, но при добавката Майорал овладя на гърди и стреля точно в ниския десен ъгъл - 2:1. В 89-ата гостите стигнаха до изравняване. Портийя беше изпуснат на десет метра фронтално срещу вратата. Първият му удар беше спасен, а при втория топката попадна в мрежата за 2:2. 
Един от аутсайдерите в Примера дивисион Малага завърши 1:1 с втородивизионния Нумансия и отпадна с общ резултат 2:3 на 1/16-финалите в турнира за Купата на Краля. 
Андалусци бяха загубили с 1:2 в първата среща като гости, а на реванша поведоха с гол на Адриан в 18-ата минута след пас на Жонатан Родригес Менендес. 

След почивката обаче Унай Елгезебал изравни след асистенция на Дани Нието и прати тима от Сегунда дивисион на 1/8-финалите в турнира.

В същото време елитният Леганес победи у дома друг втородивизионен тим Валядолид с 1:0 и с общ резултат 3:1 се класира за следващата фаза. Победният гол за домакините на реванша вкара Тито след пас на Раул Гарсия.