Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, изказа своите благодарности към своите футболисти за представянето им в трудния период на множество контузии. От лятото насам в отбора има над 20 травми, а някои от тях са особени тежки. Последният случай е на Дейвид Алаба, който тази сутрин беше опериран и няма да се завърне преди старта на новия шампионат.

Въпреки всички проблеми, „Лос бланкос“ са на седем точки пред Барселона, като отстъпват само на Жирона. В Шампионската лига столичани нямаше проблеми в групата си и вече е на 1/8-финал.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

„Това, че отборът успява да се държи в момента, е специално. Играчите ми са много специални, благодаря им. Много от тези травми нямаше как да бъдат предвидени. Те могат да се дължат на всичко - преумора, претоварване… Досега успяхме да се справим добре. Да видим как ще е през втората част от сезона. Да се надяваме, че през март или април може да си помислим за завръщането на Милитао или Куртоа“, заяви Анчелоти, който беше запитан дали сега Реал ще привлече нов централен бранител.

„Не казвам да или не. Само казвам, че заедно с клуба ще обсъдим нещата и ще вземем най-удачното решение. Сега не е моментът да говорим за конкретни имена. Ако има възможност за някого, ще се възползваме. Но не бързаме, защото до края на януари има много време“, отговори той.

Веднъж през кампанията вече на тази позиция беше използван Орелиан Чуамени, който по принцип е централен халф.

„На него не му харесва да играе като централен защитник, както и на Едуардо Камавинга не му допада да е ляв бек. Но когато се наложи, той се справи добре. Орелиан знае, че ако трябва, ще действа на въпросния пост. Но все пак бъдещето му е в халфовата линия“, обясни Анчелоти.

В четвъртък вечер Реал ще изиграе финалния си двубой за годината, който ще е гостуване на Алавес. За този мач на вратата ще бъде Кепа Арисабалага, но Анчелоти увери, че все още не е избрал кой по принцип между него и Андрий Лунин да бъде титуляр. Междувременно днес нападателят Хоселу не тренира заради стомашно неразположение.