Барселона си изкара яда от няколкото поредни загуби в първенството и Шампионската лига и потърпевшият се оказа Депортиво. Мачът от 34-ия кръг в Ла Коруня бе спечелен убедително от каталунците със 8:0, които с това прекъснаха черната си серия и запазват първото място със 79 точки, каквото и да се случи в мачовете на Атлетико и Реал.

Героят на този мач се казва Луис Суарес. Уругваецът реализира четири от попаденията за Барселона. Още в началото с два пропуска той даде заявка за това какво ще се случи. В 11-ата минута Суарес вкара първия отблизо. В 24-ата минута след пас на Меси Суарес покачи на на 2:0. Третия вкара Ракитич в 47-ата, когато Суарес се превърна в асистент. В 53-ата минута Суарес асистира на Меси за 0:4. Третия и четвъртия си гол в мача Суарес реализира в 65-ата минута и 73-ата минута, а резултатът набъбна на 0:6.

Марк Бартра в 79-ата минута продължи головата серия за 0:7, а две минути по-късно най-сетне и Неймар се записа сред стрелците за крайно убедителното 0:8, с което ядосаният Барса стъпка галисийците.