Атлетико Мадрид съсипа носителя на Лига Европа Севиля с 3:0, при това като гост в Андалусия в мач от втория кръг на Примера дивисион.

Мачът започна с отлично спасяване на вратаря на Атлетико Ян Облак в 7-ата минута. В 17-ата воле на Тиаго от Атлетико бе отразено зрелищно от стража на Севиля. Последваха шансове за Тиаго отново и за Тремулинас за Севиля.Така се стигна до 35-ата минута, когато Коке получи топката в наказателното поле, реагира бързо и я прати във вратата на андалусийците за 0:1.

Привлеченият от Ювентус Фернандо Йоренте пробва да изравни за Севиля в 65-ата минута, но без успех. Последва и пропуск на Фернандо Торес в 70-ата, който преди това показа чудесната си техника.

Но „дюшекчиите“ не бяха казали последната си дума в мача. С удар от 30 метра в 79-ата минуа Габи вкара перфектен гол за 0:2. Стигна се и до класика. В 85-ата минута Гризман намери Джаксън Мартинес и той не сгреши – 0:3.

Така Атлетико се нареди до отборите с пълен сбор от 6 точки след два кръга в Испания. Останалите са Селта, Ейбар и Барселона. Севиля има само точка и е 14-и.

В друг мач от втория кръг Валенсия не успя да бие Депортиво Ла Коруня на „Местая“ и мачът приключи без победител – 1:1.

Луис Алберто можеше да открие резултата за Ла Коруня още в 4-ата минута, но на косъм пропусна.

Защитата на Валенсия бе предупредена и в 25-ата минута, когато Педро Москера беше близо до гола.

В 39-ата обаче Лукас Перес не даде никакъв шанс на вратаря на Валенсия Матю Райън и го преодоля за 0:1.

В самия край на полувремето след изпълнение на корнер Алваро Негредо успя да се пребори за топката и да я прати в мрежата на Ла Коруня за 1:1.

През втората част Валенсия пробва да стигне до пълен обрат, като Родриго де Пол имаше две отлични възможности в 66-ата и 74-ата минута.

Шест минути преди края валенсианци останаха с човек по-малко, заради втория жълт картон в мача на Антонио Бараган, което обаче не промени статуквото в резултата – 1:1.

И двата отбора са с по две равенства от началото на първенството и са осми и девети с по 2 точки.