В мачове от 1/16-финалите в турнира за Купата на Испания тимовете на Валенсия и Кадис продължиха към следващия кръг на надпреварата.

Валенсия продължава напред след нов успех над Сарагоса, този път с 4:1. След успеха 2:0 като гост, "прилепите" започнаха головото шоу срещу съперника си в 29-ата минута на срещата, след гол на Санти Мина и грешка в отбраната на Сарагоса.

В 59-ата минута отново Санти Мина се разписа за Валенсия, а девет минути по-късно Ибанес направи резултата класически.

В последните 5 минути на двубоя двата тима си размениха по 1 гол, за да бъде фиксиран крайния резултат - 4:1 за Валенсия.

Кадис също пречупи малко изненадващо Бетис след успех с 5:3 като гост. Почти всички футболни специалисти бяха отписали победителите в този мач, след като те бяха загубили първия мач с 1:2.

Двата тима си вкараха 6 гола през първата част на срещата. Кадис откри с гол на Барал в 3-ата минута, но само 5 минути по-късно Риад Будебуз изравни.

В 18-ата минута гостите отново бяха напред в резултата с гол на Ромера, но 6 минути по-късно равенството отново беше възстановено, след като Ерера беше точен. В 26-ата минута Айтор Гарсия от дузпа отново изведе Кадис напред, а втори гол на Ромера направи 4:2. Ерера реализира втория си гол в мача за Бетис в 65-ата минута, но Иван Кецойевич оформи крайния резултат, а с общ резултат 6:5 Кадис е напред в надпреварата.