Отборът на Хетафе се върна на победния път, налагайки се с изразителното 4:1 над Алавес в мач от 12-ия кръг. Преди паузата за националните отбори мадридчани направиха реми (2:2) с Бетис.

Попаденията за успаха над Алавес бяха дело на Маркел Бергара, Анхел, който бе точен на два пъти, и Хорхе Молина, разписа се от дузпа. За гостите почетното попадение реализира Кристиан Сантос.

Хетафе откри резултата в 6-ата минута. След центриране отдясно, Бергара засече в мрежата на Пачеко за 1:0.

Три минути след това домакините получиха право да изпълнят дузпа. Реферът Сантяго Хайме видя нарушение на Адриан Диегес Гранде в пеналта и посочи бялата точка, вдигайки и жълт картон на грешника. Хорхе Молина си заложи топката от 11-те метра и с хладнокръвен изстрел покачи на 2:0.

След почивката голеадата продължи. Ахел Ахнел бе изведен с подаване от средата на терена и през центъра успя да се измъкне от опеката на отбраната на гостите, отправяйки хитър удар за 3:0.

Последваха нови силни минути за домакините, чийто натиск не стихна. В 64-ата минута Хорхе Молина насочи прецизно пас към Анхел, който от границата на наказателното поле шутира за 4:0.

В заключителните минути се забеляза известна активизация в редиците на Алавес, което закономерно доведе и почетно попадение. В 81-ата минута Ибай центрира отляво, а Кристиан Сантос, който бе позициониран малко вляво от точката за дузпата, се извиси и с глава оформи крайното 1:4.

Мадридчани излязоха десети във временното класиране с 16 точки, а баските са в зоната на изпадащите, 18-и, с 6 пункта. В следващия кръг Хетафе гостува на Еспаньол, а Алавес посреща Ейбар.