Реал Мадрид не отпуска хватката на лидерите в класирането на Примера дивисион Барселона и Атлетико Мадрид. "Белите" продължават да изостават само с една точка от тях след успеха с 3:0 над коравия тим на Виляреал на своя стадион. 

Героите за момчетата на Зинедин Зидан бяха трима различни. Карим Бензема преди почивката, както и Лукас Васкес и Лука Модрич след нея оформиха комфортната победа за мадридския гранд. 

Иначе мачът логично и очаквано мина под диктовката на Реал. Още от началото пропуските се заредиха пред вратата на "жълтата подводница". В 11-та минута първия си пропуск направи Кристиано Роналдо, чийто удар беше избит от Серхио Асенхо. 

Португалецът беше в основата на откриването на резултата в 41-та минута, когато негов удар отново беше избит от Асенхо, но топката попадна на главата на непокрития във вратарското поле Карим Бензема и той вкара за 1:0. 

Но мачът можеше да придобие съвсем различен развой в 43-та минута. Тогава Седрик Бакамбу си извоюва хубава позиция за стрелба и прати хубав удар, но Кейлор Навас беше на мястото си и спря опасността. 

След почивката натискът на Реал продължи и Лука Модрич направи страхотен пропуск в 50-та минута. Последваха шансове и пред Кристиано Роналдо, но португалецът пак не можа да намери целта. 

Голът на успокоението обаче не закъсня. Той падна в 69-та минута и беше под номер 100 за домакините този сезон. Тогава хубаво двойно подаване между Лукас Васкес и Карим Бензема завърши с извеждащо подаване към първия и той с мощен шут преодоля Асенхо за 2:0. 

А класиката беше оформена в 76-та минута. Тогава хубав пробив на Данило завърши с подаване от десния фланг към Лука Модрич, който с воле от границата на наказателното поле преодоля стража на Виляреал за трети път. 

Така този мач приключи с класическа победа на Реал Мадрид. Това позволи на "белите" да съберат 78 точки, с една по-малко от Барса и Атлетико. Виляреал е четвърти с 60 точки, като трудно ще изпусне позицията си в зона Шампионска лига.