Реал Мадрид излезе сух от щурата голеада на "Бенито Вилямарин" срещу Бетис, която Кралския клуб в крайна сметка спечели с 5:3. Мачът от 24-ия кръг премина през главоломни обрати, но в крайна сметка завърши щастливо за "Белия балет".

За мадридчани има обаче и лоша новина - през първото полувреме още се контузи Марсело и основният ляв бранител на Реал виси с пълна сила преди решителното гостуване на ПСЖ след две седмици в Шампионската лига.

Иначе всичко започна по ноти за Реал, коъто откри след добавка с глава на Марко Асенсио в 11-ата минута. Аиса Манди също се разписа с глава, но в другата врата - 1:1 в 33-ата имнута.

Последва автогол на Начо Фернандес и Бетис обърна резултата до 2:1 в 37-ата минута и така приключи първото полувреме.

Гоненицата обаче продължи и през второто полувреме, но вече с предимство за Реал. Първо Серхио Рамос с глава направи 2:2 в 50-ата минута.Марко Асенсио с втория си гол в срещата направи 2:3 в 59-ата минута. Шест минути по-късно се разписа и Кристиано Роналдо за 2:4.

Бетис отново повярва след третия си гол, дело на Серхио Леон в 85-ата минута. Резервата в този мач Карим Бензема сложи точка на головата серия с попадението си за 3:5 в 90-ата минута.

С тези три точки Реал събра 45 и е на една зад третия Валенсия и на 17 от лидера Барселона. Столичани имат мач по-малко.

Бетис пък е девети с 33 точки.