Отборът на Еспаньол успя да стигне до точката при домакинството си на Виляреал в заключителните минути на срещата. „Жълтата подводница“ имаше преднина в резултата почти до самия край, но настойчивата игра на тима от Барселона бе възнаградена пет минути преди края.

Двубоят на стадион „Ел Прат“ приключи при резултат 1:1, а равенството определено е най-справедливият резултат от срещата.

Резултатът в мача бе открит в 25-ата минута от Родриго Ернандес. След атака отдясно, топката бе центрирана в наказателното поле, където футболист на гостите стреля, но ударът му бе блокиран от бранител. Коженото кълбо все пак рикошира и се озова на пътя на Ернандес, който с топовен шут фронтално срещу вратата не остави шансове на стража на домакините.

Изравнителното попадение за домакините дойде в 85-ата минута, а в герой за Еспаньол се превърна Естебан Гранеро (на снимката). Испанецът изпълни по фамозен начин пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле и така подели точките в мача.

След равенството днес и изпуснатата победа, Виляреал не успя да задмине във временното класиране отбора на Севиля и остана шести във временното подреждане. Еспаньол пък заема 16-ото място, на девет точки от зоната на изпадащите.