Реал Сосиедад на практика сложи край на страховете на феновете си, че е възможно да се стигне до изпадане. Баските разбиха с 3:0 слабака Леванте на "Аноета" и се отдалечиха на безопасно разстояние от опасната зона. 

Чаби Прието и Хуанми нанизаха две попадения преди почивката, а Серхио Каналес подпечата успеха през втората част за радост на феновете на тима. Интересното е, че всички точни удари към вратата в този мач се превърнаха в попадения. 

Началото на головата фиеста постави Чаби Прието от дузпа в 10-та минута. Тя беше отсъдена за нарушение на Саша Лукич от състава на гостите, а от 11-те метра звездата на Сосиедад нямаше как да сбърка. Лошото за него е, че само две минути след този гол трябваше да бъде сменен заради травма. 

Последва равностойна игра, но по-интересните ситуации бяха пред вратата на Леванте. Серхио Каналес, който влезе на мястото на Прието, пропусна в 26-та минута от страхотна позиция, а Джампаоло Пацини имаше един от редките шансове за гостите от Валенсия, но не успя да го оползотвори. 

В 38-та минута баските донякъде предопределиха крайния победител с второто си попадение в мача. Тогава Каналес, който направи страхотен мач, изведе перфектно Хуанми и той с удар до лявата греда опъна мрежата за 2:0. 

Така почивката дойде при два чисти гола аванс за домакините. Те побързаха да сложат окончателно точка на спора в 55-та минута, когато най-добрият на терена Каналес увенча хубавата си игра и с гол след много добро изпълнение от наказателното поле. 

До края на мача интрига нямаше, а Леванте колкото и да се опитваше да стигне до попадение, така и не успя да уцели вратата за 90 минути. В продължението Емануел Боатенг стреля отблизо и беше най-близо до почетния гол за тима си, но прати топката над вратата и така победата остана за Сосиедад с три чисти гола преднина. 

След тази развръзка баските събраха 29 точки и вече са по-близо до зона Европа, отколкото до изпадащите. Леванте пък остава на последната позиция над чертата с 20 точки, но няма как да се срине под нея този кръг.