Селта изхвърли еврошампиона Реал Мадрид от турнира за Купата на краля, завършвайки 2:2 във втория четвъртфинален мач. Първият двубой на „Бернабеу“ завърши при победа с 2:1 за Селта и с общ резултат 4:3 напред продължава тимът от Виго.

Така Селта се присъедини в последните четири към вече класиралите се Алавес и Атлетико Мадрид. В четвъртък Барселона и Реал Сосиедад ще определят четвъртия полуфиналист / в първия мач каталунците спечелиха като гости с 1:0/.

Реал се хвърли да гони наваксване на изоставането си и в 26-ата минута „Балаидос“ видя невероятна двойна греда, уцелена от Кристиано Роналдо. Първо звездата на Реал намери напречната греда, след като и вратарят Серхио леко отклони. Отбитата топка бе посрещната отново от Роналдо, който при втория опит уцели страничния стълб.

После и Кико Касия имаше невероятно спасяване. А когато изглеждаше, че ще отрази още една 100-процентова опасност, отнякъде изникна Данило и бразилецът я набута в собствената си врата за 1:0 в полза на Селта.

Роналдо изравни с бомбен диагонален изстрел от фаул в 62-ата минута – 1:1.

Но в 85-ата минута Селта вкара втори гол чрез Ваас и изведе галисийците напред – 2:1.

Лукас Васкес все пак изравни с глава в 90-ата минута за 2:2, но за повече Реал нямаше време и грандът изхвърча от турнира.