Орисани да побеждават. Към днешна дата тези думи в пълна степен могат да бъдат отнесени към Реал Мадрид – отборът, който в последните месеци превъртя играта и в изключително кратък период от време спечели титлата в Испания, взе Шампионската лига за втора поредна година, спечели Суперкупата на Европа, побеждавайки Манчестър Юнайтед, а преди часове вдигна и Суперкупата на Испания след безапелационно 5:1 срещу големия си съперник Барселона.

Съставът на Зинедин Зидан вече се изстреля в други висини, а точно когато всички очакваха, че може да има естествен спад, Роналдо и компания продължиха рецитала си.

Безсрамният мъничък бог на Реал Мадрид

Бял взрив стри Барса до прашинки

В първия двубоя срещу Барселона на „Камп Ноу“ европейският клубен шампион се наложи с 3:1 след автогол на Жерар Пике и попадения на Кристиано Роналдо и Марко Асенсио. Последният бе сред героите и в реванша, а Карим Бензема оформи 2:0.

Силни думи на Пике след поражението от Реал

Валверде предупреди: И Реал Мадрид ще загуби някой ден 

Голямата звезда на тима Роналдо не бе на терена. Той е наказан, заради червения картон от първата среща и невъздържаната проява спрямо рефера на мача в Каталуня. След последния съдийски сигнал на „Бернабеу“ обаче Роналдо бе на терена и празнува успеха заедно с колегите си, отбелязвайки и собствения си немалък принос за поредния трофей на този феноменален отбор. 

Вижте снимки от празненствата на Реал Мадрид в прикачената галерия!