Депортиво Ла Коруня изживя една от най-тежките си загуби миналата седмица на "Сантяго Бернабеу" от Реал Мадрид с 1:7 и продължава да понася удари. Макар и да не паднаха, галисийците изпуснаха спечелен мач у дома срещу прекия конкурент за оцеляване Леванте. 

Те водеха с 2:0 до заключителните минути на двубоя, но допуснаха съперникът им да изравни за 2:2. Така Супер Депор утежни още повече положението си, а феновете определено не останаха доволни. 

А този мач започна по перфектен начин за домакините. Те откриха още в 19-та минута чрез Адриан, който беше изпуснат от защитата на противника при едно центриране на Лукас Перес от пряк свободен удар и с глава прониза мрежата за 1:0. 

Амбициите на Ла Коруня претърпяха първия си тежък удар в 34-та минута. Тогава Селсо Борхес влезе с лакът в главата на противник, още повече, че вече имаше жълт картон. Той заслужено получи и втори и остави тима си повече от час с човек по-малко. 

Но това не повлия отрицателно на галисийците, поне до почивката, дори напротив. Точно преди последния сигнал за първата част те поведоха с 2:0, а попадението беше на Флорин Андоне, който беше изведен зад защитата от Карлес Хил и с хубав удар покрай вратаря направи 2:0. 

След подновяването на играта събития се поумърлушиха, но това беше до бурята в заключителните минути. Първо в 80-та минута Иви намали резултата с хубав фалцов изстрел от малък ъгъл отдясно на наказателното поле след асистенция на македонския национал Енис Барди. 

Само четири минути след това отново Иви поля с леден душ домакините, правейки 2:2. Тогава той получи решаващото подаване от Хосе Моралес и прониза за втори път мрежата, а до края можеше да реализира и хеттрик и да убие всичко за Депортиво, но не успя 

Така в крайна сметка двата тима взеха по точка, а определено домакините само могат да съжаляват за този развой. След развръзката те остават в зоната на изпадащите със 17 точки, а Леванте вече има 19 и е на две позиции над съперника си на 16-то място.