Реал Мадрид се върна на победния път в Ла Лига, след като разби със 7:1 Депортиво Ла Коруня в домакинския мач от 20-ия кръг на испанското първенство. По този начин „белия балет“ си върна четвъртото място в класирането. С по два гола за „кралете“ се отчетоха Гарет Бейл, Кристиано Роналдо и Начо Фернандес, а едно попадение реализира Лука Модрич.

Двубоят започна с доминация за Реал Мадрид. Още в 4-та минута домакините пропуснаха идеална възможност да поведат в резултата. Гарет Бейл центрира в наказателното поле на Ла Коруня, където Кристиано Роналдо стреля с глава, но изпрати топката над напречната греда.

Рубен спаси удар на Борха Майорал в 6-та минута.

Ла Коруня изненадващо поведе в резултата с гол на Адриан в 23-та минута. Лукас Перес получи топката, след което преодоля един футболист на Реал Мадрид и навлезе в наказателното поле, след което с прострелно подаване подаде към Адриан, който отблизо реализира.

Кристиано Роналдо отправи много опасен удар с глава в 28-та минута, но Рубен демонстрира чудесен рефлекс и успя да спаси.

Рубен отново демонстрира своя завиден рефлекс в 31-та минута, когато отрази много опасен удар на Марсело, който насочи топката в горния десен ъгъл на вратата на Ла Коруня.

Реал Мадрид успя да изравни резултата в 32-та минута, когато Марсело подаде към Начо Фернандес, а той с удар от движение успя да вкара топката във вратата на Рубен.

Реал Мадрид осъществи пълен обрат в 42-та минута, когато Марсело подаде към Гарет Бейл, а той с много красив диагонален удар вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Рубен.

След центриране в наказателното поле на Ла Коруня в 58-та минута, Каземиро стреля с глава, но Рубен отново бе на висота и изби в корнер.

Реал Мадрид отбеляза трети гол в 58-та минута, когато Тони Кроос центрира в наказателното поле на Ла Коруня, където Гарет Бейл бе над всички и с глава вкара топката във вратата на Рубен.

Карим Бензема се завърна в игра за Реал Мадрид, след като в 64-та минута влезе на мястото на Борха Майорал. 

Кристиано Роналдо направи отлична солова атака в 65-та минута. Той стреля, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Рубен.

Реал Мадрид поведе с 4:1 в 68-та минута. Кристиано Роналдо подаде технично с пета към Лука Модрич, който с удар от границата на наказателното поле на Ла Коруня вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Рубен.Флорин Андоне можеше да върне интригата в мача в 70-та минута, когато остана сам срещу Кейлор Навас, но стреля над напречната греда в аут.

Реал Мадрид поведе с 5:1 в 78-та минута. Каземиро центрира в наказателното поле на Ла Коруня, топката стигна до непокрития Кристиано Роналдо, който не пропусна да вкара в опразнената врата.

Гол на Кристиано Роналдо не бе зачетен заради засада в 81-та минута.

Това не попречи на португалеца да вкара втори гол в мача в 84-та минута. Лукас Васкес центрира в наказателното поле на Ла Коруня, където Кристиано Роналдо засече топката с глава и я вкара в долния ляв ъгъл на вратата на Рубен.

Реал Мадрид отбеляза седми гол в 88-та минута, който отново бе дело на Начо Фернандес, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Ла Коруня и отблизо не пропусна да реализира.

В добавеното време на срещата Кейлор Навас направи хубаво спасяване, след като отрази удара на Лукас Перес.

Реал Мадрид е четвърти в класирането с 35 точки, докато Ла Коруня продължава да бъде в зоната на изпадащите с 16 точки.