Отборът на Барселона продължава с търсенето си на нов нападател заради тежките контузии на Луис Суарес и Усман Дембеле. Уругваецът се очаква да се завърне малко преди края на сезона, докато французинът ще се оперира във вторник и ще отсъства от терените за около пет месеца.

Според журналиста Санти Овале от испанското радио „El Larguero“ „каталунците“ са хвърлили око на нападателя на втородивизионния Реал Сарагоса…Луис Суарес. 22-годшният колумбиец се представя чудесно във второто ниво на испанския футбол и дотук през сезона има 14 гола в 24 двубоя. Неговият тим към момента е на трета позиция в класирането, на осем точки от лидера Кадис, но и с мач по-малко.

Според изданието представителите на нападателя са потвърдили, че от Барса са направили първоначален контакт и се надяват да успеят да приключат сделката съвсем скоро, тъй като Суарес играе в Сарагоса пода наем от английския Уотфорд.

Други имена, свързвани с трансфер на „Камп Ноу“ са нападателите на Алавас Лукас Перес, на Реал Сосиедад Уилан Жозе, Анхел Родригес от Хетафе и Лорен Морон от Бетис.