Много сладка победа записаха играчите на Барселона над Севиля в последния мач от 26-ия кръг на Примера дивисион на своя стадион. Каталунците надделяха с 2:1 над един от най-коравите тимове в Испания и пак стигнаха до рекорд. 

Те изравниха постижението на големия си съперник Реал Мадрид за най-много поредни мачове без поражение - и двата вече са с по 34. Момчетата на Луис Енрике обаче имат по-добри показатели за тези мачове във всички турнири - 28 успеха и 6 равенства, докато "белите" са с 25 победи и 9 хикса. 

Освен това, този успех е сладък, защото "блаугранас" опазиха аванса си от 8 точки пред преследвача Атлетико Мадрид и го увеличиха на 12 пред Реал Мадрид. А и победиха последния отбор, който им нанесе поражение този сезон - андалусийците ги победиха през октомври и от тогава беше сложено начало на серията на Барса. 

Каталунците трябваше за пореден път да наваксват изоставане в резултата, тъй като Севиля откри в самото начало чрез Виктор Витоло. Лео Меси преди почивката и Жерар Пике след нея обаче изковаха победата и лидерът в Испания продължава да пише история. 

Мачът започна великолепно. Първо гостите пропиляха положение, като Тимоти Колоджейчак се добра до една топка в наказателното поле още в 7-та минута, но изстрелът му мина над вратата. 

Барселона отговори с удар на Луис Суарес в 13-та минута, който беше избит по невероятен начин от Серхио Рико. При корнера Лео Меси така завъртя топката, че тя директно се удари в близката греда при изпълнението му. При добавката Суарес тресна горната греда, но гол така и не падна. 

Така се стигна до 20-та минута, когато изненадващо гостите от Севиля изненадващо поведоха. Тогава Беноа Тремулинас проби перфектно отляво и центрира в наказателното поле, където непокрит беше оставен Виктор Витоло. Той нямаше как да сбърка и отбеляза за 1:0. 

Сякаш студен душ се изля върху каталунците, но те намериха бързо сили да отговорят. Това стана благодарение на голямата им звезда Лео Меси. Той изравни в 31-та минута, като завъртя перфектно топката от пряк свободен удар и не остави никакви шансове на Серхио Рико за 1:1. 

Той се разписа два пъти срещу същия съперник при победата с 5:4 за Суперкупата на Европа през август и продължава да огорчава андалусийците от статични положения, когато и където ги намери. 

До почивката първо Виктор Витоло изпусна хубав шанс да изравни, а малко преди изтичането на първата част Лео Меси се откъсна хубаво в наказателното поле, но ударът му беше избит от Серхио Рико. Така почивката дойде при равенство 1:1. 

Малко след подновяването на играта обаче Барса стигна до поредния си пълен обрат този сезон. Първо Неймар пропиля страхотен шанс в 47-та минута, но в следващата атака тимът му вече ликуваше. 

Тогава след продължителна атака с по едно докосване топката стигна до Луис Суарес, който я пусна успоредно на голлинията, където във вратарското поле непокрит беше оставен Жерар Пике и той нямаше как да сбърка за 2:1. 

Последваха няколко невероятни пропуска на каталунците или по-точно невероятни спасявания на Серхио Рико. Неймар, Серхио Бускетс и Лео Меси изпуснаха изключителни шансове да направят преднината на тима си два гола, а при един от редките си шансове Кевин Гамейро от състава на гостите не можа да преодолее Клаудио Браво. 

В 60-та минута и Серхи Роберто с глава отигра перфектно едно положение, но отклонената от него топка не беше засечена по най-добрия начин от съотборниците му и това на практика беше последното сериозно положение в този мач. 

До края Барса умело удържаше инициативата и не позволяваше да се достига до сериозни опасности пред Браво. На свой ред Суарес, Меси и Неймар отиграваха аристократично открилите им се шансове в предни позиции и повече голове в крайна сметка не паднаха. 

Домакините имаха и претенции за дузпа в 72-та дузпа за фаул срещу Неймар в наказателното поле, но реферът не даде нищо. А после и след един пропуск в 81-та минута на Луис Суарес се изчерпаха интересните ситуации в този мач. 

Така каталунците удържаха аванса си от осем точки пред Атлетико Мадрид и вече имат 66 на върха. Севиля остава на шестата позиция с 41 и може да помаха за сбогом на шансовете си за място в зона Шампионска лига в края на сезона.