Отборът на Барселона допусна изненадваща загуба при визитата си на Депортиво Ла Коруня в мач от 27-ия кръг на Примера дивисион. След историческия си успех над Пари Сен Жермен в Шампионската лига през седмицата, днес възпитаниците на Луис Енрике бяха далеч от най-доброто си ниво и логично отстъпиха с 1:2.

„Каталунците“ бяха тимът, който диктуваше темпото на терена и владееше топката в по-голяма част от двубоя, но това не им помогна особено за положителния резултат от мача.

Хоселу и Алехандро Бергантинос реализираха за домакините, а точен за Барселона бе Луис Суарес.

Със загубата си Барса загуби почва под краката си и още по-късно днес може да бъде изместен от първата позиция във временното класиране. Тимът на Енрике все още е лидер в подреждането с актив от 60 точки, но от втората позиция дебне Реал Мадрид с 59 пункта и два мача по-малко от вечния си враг.

По-късно днес Реал приема на „Сантяго Бернабеу“ отбора на Бетис.  

Резултатът на „Риасор“ в Ла Коруня бе открит пет минути преди почивката след изпълнение на статично положение. След центриране от корнер, отбраната на гостите допусна наивна грешка, а след това и Тер Стеген също действа разконцентрирано, за да позволи на Хоселу да стреля от удобна позиция и да даде преднина на своите.

Барселона успя да изравни чрез Луис Суарес веднага след подновяването на играта през втората част. След атака отдясно, топката бе центрирана в пеналта, където бранител на Ла Коруня се опита да изчисти, но вместо това прати коженото кълбо на крака на Луис Суарес, който със свиреп шут я прати в мрежата.

Футболистите на Енрике изненадващо допускаха комични грешки при статични положения пред собствената си врата, а победният гол за домакините дойде именно след нова подобна ситуация. Отново след центриране от корнер, неразбирателство в защитата на Барса позволи на Бергантинос да стреля с глава и да осигури на своите ценните три точки.