Атлетико Мадрид спечели у дома срещу Селта в късната неделна битка от кръга в Примера дивисион в невероятна драма. "Дюшекчиите" надделяха с 3:2, а развръзката дойде в самия край, а мачът мина през какви ли не обрати. 

Гостите поведоха в самото начало чрез Густаво Кабрал, но Фернандо Торес бързо изравни. Впоследствие Хлапето пропиля дузпа, а гостите от Виго поведоха отново в 78-та минута чрез Джон Гуидети, за да шокира публиката на "Висенте Калдерон". 

Последва обаче късен финален щурм на мадридчани и два бързи гола на Яник Ферейра-Караско и Антоан Гризман между 86-та и 88-та минути, с което беше сложена точка на спора, а гостите си тръгнаха посърнали. 

Още от самото си начало този мач предвещаваше какво зрелище ще бъде. Още в 5-та минута Селта поведе след нелепа намеса на вратаря на Атлетико Мигел Анхел Моя. Тогава при едно центриране от корнер той боксира топката на главата на Густаво Кабрал във вратарското поле и той я мушна в мрежата за 0:1. 

Но последва невероятен отговор от Фернандо Торес в 11-та минута. Тогава Яник Ферейра-Караско го намери в наказателното поле, а Хлапето беше с гръб към вратата. Но това не го притесни да стреля и с перфектен прехвърлящ удар остави безмълвен вратаря на Селта - 1:1. 

Последваха редица интересни минути пред двете врати, а най-чистото положение пропиля Джон Гуидети в 27-та минута. Тогава той изстреля бомба от границата на наказателното поле, но тресна страничната греда. 

Две минути след това беше отсъдена доста спорна дузпа за домакините. Тогава Факундо Ронкалия влезе в единоборство с Ферейра-Караско, а белгиецът се пльосна на земята. Реферът видя дузпа и макар гостите да оспорваха дълго, той не промени мнението си. Но от 11-те метра Фернандо Торес щеше да счупи горната греда и статуквото се запази. 

В крайна сметка повече попадения преди почивката нямаше и развръзката остана за втората част. А тя беше изпълнена с емоции и интересни ситуации. Особено в последните си минути. 

В 77-та минута Гуидети направи поредния си пропуск за Селта, но още в следващата атака се реабилитира по най-добрия начин. Тогава при една контра Яго Аспас нахлу в наказателното поле и го намери със страхотен пас около точката на дузпата. От там шведът се разписа покрай плонжа на Моя за 2:1. 

По всичко изглеждаше, че гостите от Виго ще си тръгнат с победа след тази развръзка, но домакините не бяха казали последната си дума. В 87-та минута те стигнаха до изравняването със страхотен гол на Яник Ферейра-Караско. 

При една атака топката беше изчистена слабо от защитата на Селта към границата на наказателното поле, където непокрит беше белгиецът. Той без забавяне изстреля мощен шут от воле, което по прекрасен начин се оплете в мрежата за 2:2. 

Но това не беше всичко в този мач. Само минута по-късно обратът беше пълен, а от пълно отчаяние, сега трибуните на "Висенте Калдерон" кънтяха от екстаз. Тогава при поредната бърза атака топката беше центрирана към Кевин Гамейро в наказателното поле, той свали с глава на няколко метра към Антоан Гризман и той от границата на вратарското поле се разписа за 3:2. 

Така "дюшекчиите" събраха 42 точки на четвъртата позиция и удържат квотата си за Шампионската лига наесен. Селта остава на десетата позиция с 30 точки и се отдалечава от зона Европа.