Треньорът на Интер Жозе Моуриньо заяви след победата с 5:3 над Палермо, че е впечатлен от наставника на островитяните Валтер Дзенга и ще го препоръча на президента Масимо Морати за нов треньор на нерадзурите.

Тимът на Моуриньо поведе с 4:0 до почивката, но през второто полувреме гостите намалиха до 4:3, преди Диего Милито да фиксира крайното 5:3 шест минути преди края.

„Искам да кажа, че Палермо реагира отлично. Дзенга помисли, че могат да загубят с шест или седем гола, така че взе мерки и видяхте какво стана”, коментира португалецът.

„Отборът беше по-компактен с Тиаго Мота и в края свършихме при пищния резултат 5:3. Очевидно е, че като треньор не ми харесва резултатът от второто полувреме да е 1:3, но взехме трите точки.”

„Казах на Дзенга да изчака! Аз имам договор до 2013 година, той ще се подобрява и ще израства през неговата кариера и когато времето дойде, ще го препоръчам на президента”, каза още Моуриньо и разкри, че вкаралият два гола Марио Балотели е играл с висока температура срещу сицилианците.