Интер победи Палермо с 5:3 в последния мач от десетия кръг на Серия А. „Нерадзурите” дръпнаха с четири точки на върха, пред Юве, след като снощи „Старата госпожа” се наложи над другия тим от челната тройка Самдория. По две попадения реализираха за успеха Самуел Ето`о и Марио Балотели, докато два гола за Палермо от своя страна върна Фабрицио Миколи.

Интер изигра едно съкрушително първо полувреме, започнало с дузпа в тяхна полза още в седмата минута. Самуел Ето`о бе точен от бялата точка, и с това стартира головия „дъжд” за домакините. В 34-та минута Марио Балотели удвои, а отново той в 42-та направи 3:0. Край на първите 45 минути сложи отново Ето`о, който закопа допълнително Палермо с четвърти гол.

След почивката обаче гостите се окопитиха, и вместо да сведат глави и да изчакат да мине времето, те отвърнаха на удара. В рамките на по-малко от 20 минути те отбелязаха три гола и запазиха почти до края шанса си да стигнат до равенство. Миколи намали в 49-та минута, преди резервата Абел Ернандес да направи 4:2 в 61-та. Интригата се съживи в 67-та минута, с втория гол на Миколи в двубоя, и оттук до края Палермо вече имаше всички възможности пред себе си да измъкне точка от „Сан Сиро”.

Появилият се малко след почивката Диего Милито се оказа златната резерва за Жозе Моуриньо, която в 83-та минута с хубаво попадение приключи емоциите в мача и оформи крайното 5:3.