Старши треньорът на националния отбор на Аржентина Диего Марадона заяви, че неговият тим се е борил до последния съдийски сигнал за успеха срещу Испания. Европейският футболен шампион се наложи с 2:1 над своя съперник в приятелски мач. И двата гола за иберийците реализира звездата на Реал Мадрид Чаби Алонсо, а за южноамериканците се разписа Лионел Меси.

„Мисля, че играта беше равностойна. Хареса ми как се представихме след почивката. Испания е много добър отбор и всеки може да загуби от този тим. Подобрихме играта си и вече можем да покажем на феновете си футбола, който те биха искали да гледат”, сподели Марадона.

Наставникът не пропусна за пореден път да похвали звездата на Барселона Лионел Меси: „Смятам, че той е истинският лидер в отбора.”

От своя страна старши треньорът на Испания Висенте дел Боске каза, че мачът срещу Аржентина не е бил от лесните за неговия тим. „Те играят на 100 процента от възможностите си дори и в контролните срещи. Това ми харесва. Марадона остана верен на аржентинския стил на игра”, добави Дел Боске пред Marca.