Европейският шампион Испания надигра Аржентина в контролен мач с 2:1. И двата гола за иберийците реализира звездата на Реал Мадрид Чаби Алонсо, а за южноамериканците се разписа Лионел Меси.

Полузащитникът на „белия балет” изведе своя тим напред в резултата с точен изстрел още в 16-ата минута на мача. Чаби Алонсо се оказа на точното място след прекрасна атака на домакините и след асистенция на Силва откри в полза на „Ла фурия”.

Изравнителният гол за „гаучосите” дойде след час игра. Гостите от Аржентина получиха правото да изпълнят наказателен удар, след като Албиол игра непозволено срещу Макси Родригес и главният рефер посочи бялата точка. Зад топката застана Лионел Меси, който бе безпощаден за 1:1.

Последва натиск за Испания, който обаче не доведе до нов гол в мрежата на „синьо-белите”. Пет минути преди края на мача възпитаниците на Дел Боске също успяха да стигнат до дузпа. Чаби Алонсо стреля към вратата на Аржентина, където бранител на гостите игра с ръка. Самият Алонсо се нагърби и вкара за 2:1.

Двубоят бе с особен привкус за вратаря Икер Касияс, който записа своя мач номер 100 за националния отбор. Стражът на Реал Мадрид бе заменен през второто полувреме, за да обере заслужените овации на препълнения „Висенте Калдерон” в Мадрид.