Малага ще се опита да стори чудото срещу Реал и да отнеме титлата под носа на „Белия балет“, за да я връчи на вечния му съперник Барселона тази вечер от 21 ч.

Мнозина в Испания не вярват, че това е възможно, като изтъкват факта, че треньорът Мичел е доказан мадридист, а освен това на терена ще се появят за Малага и трима играчи, формирани в Реал.

На всичкото отгоре Малага ще вземе бонус от 1 милион евро по договора на Иско, ако Реал стане шампион.

Играч на Малага: Не си представям как Барса ще спечели титлата

Малага разполага с общо петима такива, но Диего Йоренте няма право да играе, тъй като е преотстъпен от Реал и в договора му е отбелязано, че срещу „белите“ трябва да е извън групата.

Малага: Ще затворим устатата на мнозина при победа над Реал

От останалите с щампата „мадридисти“ в Малага Хосе Родригес е в групата, но ще бъде резерва, а останалите трима ще бъдат титуляри. Мигел Торес, Хуанкар и Луис Ернандес се очаква да бъдат в титулярния състав на южняците, които ще действат по ултрадефанзивната схема 5-4-1, която може да мутира в 4-1-4-1, донесла на Малага доста положителни резултати напоследък.

Сандро: Дано вкарам гол и направя Барселона шампион

Малага не се бори за нищо особено в класирането и само моралът и професионализмът на отбора ще бъдат движещите мотиви срещу Реал. Единствено победа на андалусийците на „Ла Росаледа“ би дала възможност на Барса да отмъкне титлата, ако също вземе трите точки при домакинството си на Ейбар, пак от 21 ч.