Малага посреща в 21 ч. тази вечер Реал Мадрид на „Ла Росаледа“ в мач от последния 38-и кръг на Примера дивисион. Двубоят е с особено значение за борбата за титлата, тъй като „белия балет“ се нуждае само от точка, за да си гарантира спечелването на шампионското отличие. В същото време при победа на Малага, Барселона се нуждае от успех в домакинството си на Ейбар, за да спечели титлата в Ла Лига.

Малага: Ще затворим устатата на мнозина при победа над Реал

Старши треньорът на Малага Мичел се изправя срещу бившия си отбор Реал Мадрид.

Напрежението около двубоя бе нагнетено допълнително заради изказванията на Мичел и собственика на клуба Ал-Тани, които обявиха, че за нищо на света няма да направят Барселона шампион.

До този момент в своята треньорска кариера Мичел се е изправял шест пъти срещу Реал Мадрид и има само един единствен успех. Той бе постигнат през сезон 2012/13, когато Мичел ръководи отбора на Севиля, който побеждава Реал Мадрид с 1:0 с гол на Троховски. Тогава начело на „кралете“ е Жозе Моуриньо.

В останалите пет двубоя Мичел губи скоропостижно от мадридския тим - четири път като треньор на Хетафе и веднъж начело на севилци.

Поглеждайки към отбора на Малага, последната победа на отбора срещу Реал Мадрид е на 22 октомври 2012 година. Интересното е, че тогава в състава на андалусийците е Иско.

В мачовете между двата отбора през XX век Реал Мадрид има при визитите си на Малага 7 победи, 4 равенства и 9 загуби.

От началото на новия век Реал Мадрид е постигнал 9 победи на „Ла Росаледа“, в пет от случаите мачовете между двата отбора са завършвали наравно, а Малага има само една единствена победа. 

Тази вечер ще следим развръзката за титлата в Примера дивисион в Gong.bg.

Мачовете от последния кръг в Испания днес:

17:45 Атлетико М - Атлетик Б

17:45 Селта - Реал Сосиедад

17:45 Валенсия - Виляреал

21:00 Барселона - Ейбар

21:00 Малага - Реал М