Тенерифе се наложи с 1:0 над Майорка в последен мач от 22-я кръг на Примера дивисион, и сложи прът в колелата на другия островен тим. Майорка се бори за място в челната четворка, и бе само на две точки зад Севиля. Успех на Канарските острови щеше да изкачи момчетата на Грегорио Манзано в мечтания Топ 4. Поражението обаче ги остави там, където бяха и досега – на пета позиция с 37 точки.

Победата бе от не по-малко значение и за Тенерифе, тъй като борбата за оцеляване в Примера дивисион вече тече с пълна сила. Дори и с трите си точки от днес, новакът в елита може да не успее да се спаси. Тенерифе продължава да е в зоната на изпадащите, на 18-то място с 20 точки.

Единственото попадение падна още в 14-та минута, и бе дело на Нино, който бе един от най-активните на терена през целия мач. Гостите протестираха дълго, че нападателят е бил в засада, но реферът Мехуто Гонсалес зачете гола- Домакините изиграха един от добрите си двубои този сезон, и заслужено се поздравиха с победата накрая, почти незастрашени от Майорка.