Мадридските медии отделиха доста място за похвали към Реал Мадрид за равенството 1:1 срещу Барселона в 14-ия кръг на Ла Лига, но също така обърнаха специално внимание на действията на съдията Клос Гомес.

Още преди мача в столицата тръгна мълва, че реферът ще удря рамо на каталунците в големия дуел и напомниха за други негови „тесли“ през годините срещу „белия балет“. Вестник „Марка“ е може би най-остър в забележките си към съдийството на арбитъра, към когото отправи и най-много упреци в дните преди срещата.

Според сметките на вестника съдията спокойно е можел да отсъди общо 6 дузпи в мача, като големите претенции са спрямо решението да не даде такава още в самото начало на срещата, когато Хавиер Масчерано повали Лукас Васкес в наказателното поле на Барса. „Това можеше да бъде епизод, който тотално да промени посоката на мача“, отчита изданието.

„Марка“ също така твърди, че Реал е заслужавал със сигурност и наказателен удар за действията на Масчерано срещу Кристиано Роналдо. Изданието също така изтъква, че попадението на Луис Суарес е паднало от засада.