Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че не вярва Ел Класикото срещу Барселона в събота да се превърне в поле за съдийски машинации. Специалистът подчерта, че е убеден в непредубедеността на рефера Карлос Клос Гомес и неговите асистенти.

В някои испански ежедневници се появиха предположения, че 44-годишният арбитър ще подпира Барселона на „Камп Ноу“. Особено мадридските издания неведнъж са обвинявали Клос Гомес в антипатии към Реал. Припомни се и случаят от сезон 2010/2011, когато реферът отстранява тогавашният треньор на „белия балет“ Жозе Моуриньо по време на мач срещу Севиля.

Зидан обаче подчерта, че не се поддава на такива конспирации. „Не вярвам в твърденията, че реферът подкрепя единия или другия отбор“, коментира Зидан. „Просто мисля, че ще се получи страхотен мач, а съдиите ще дадат най-доброто от себе си.“

„Такива теории на конспирацията не ме интересуват. Не се тревожа. Искам да мисля само за мача. Хората искат да видят едно страхотно дерби в събота, което да се води от отличен рефер, стремящ се да върши нещата по правилния начин“, добави Зизу.

Реал Мадрид има преднина от 6 точки пред Барселона във временното класиране.