Леванте най-после прекрати серията си от мачове без победа. Тимът от Валенсия не познаваше успеха от четири поредни двубоя, но сега залепи звучен шамар на Спортинг при гостуването си в Хихон и го победи с 3:0. 

Всичко в този мач беше решено още до почивката. Тогава паднаха и трите попадения за гостите, а техни автори бяха Дейверсон на два пъти и Зуахир Федал. На практика те двамата с отиграванията си в двубоя изковаха победата за тима си. 

Мачът започна равностойно, но ранната радост беше за Леванте. Още в 18-та минута Дейверсон се докопа до една топка пред наказателното поле и с мощен шут не остави шансове на вратаря - 1:0. 

Само девет минути след това преднината на валенсианци стана от два гола. Тогава Хосе Моралес стреля от пряк свободен удар, вратарят изби, но при добавката Зуахир Федал беше най-бърз и акуратен - 2:0. 

Последваха моменти на безплоден натиск на Хихон, но опасни положения пред вратата на гостите нямаше. За сметка на това, техните контри бяха много опасни и при една от тях направиха преднината си класическа. 

В 44-та минута Федал центрира от корнер и Дейверсон прати топката в мрежата за трети път, с което на практика реши всичко в този мач. След почивката Хихон имаше доста шансове да намали, като дори и изпусна дузпа чрез Жонатан в 63-та минута. 

Карлос Кастро също пропиля два шанса до края на двубоя и в крайна сметка Леванте си тръгна с гръмката победа. Така валенсианци събраха 10 точки, но продължават да са в зоната на изпадащите. СПортинг Хихон е с две повече, но и изключително близо до зоната на изпадащите.