Бившият футболист, треньор и ръководител на Реал Мадрид Хорхе Валдано не спести сериозните си критики към отбора и наставника Рафаел Бенитес. Причината за недоволството на аржентинската легенда е не просто загубата от Виляреал в изминалия кръг, а и бледото представяне в тази битка. 

Според него, "белите" са били "доста посредствени" в големи моменти от двубоя, а той смята, че това се дължи на липсата на обособена връзка между испанския специалист и поверените му играчи. 

"Отборният дух в Реал на мача с Виляреал беше под всякаква критика, защото почти липсваше. Още от първата минута видях липса на каквито и да било колективни действия. За мен просто е необяснимо какво се случи преди почивката на този мач, особено след като видях на какво е способен тимът след почивката."

"Мога спокойно да кажа, че през първото полувреме видях голяма доза посредственост в този отбор. Може би тимът плаща високата цена на липсата на връзка между треньора и звездите", сподели Валдано. 

Заради издънката на "Ел Мадригал", Реал Мадрид изпусна да скъси дистанцията от лидера Барселона, който ден преди това беше допуснал конфузно равенство у дома срещу Депортиво Ла Коруня. Вместо това, каталунците увеличиха преднината си на пет точки.