Отборът на Реал Мадрид допусна трета загуба от началото на сезона в Примера дивисион, отстъпвайки при гостуването си на Виляреал с 0:1 в мач от 15-я кръг. Така Реал остана с 30 точки в актива си и пропусна да се доближи до лидерите Барселона и Атлетико Мадрид, които са с по 35.

С успеха Виляреал пък заема петото място с 27 точки в актива си.

Домакините попариха именития си съперник още в 8-ата минута, когато Роберто Солдадо реализира фантастичен гол след комбинация със Седрик Бакамбю, който отне от Лука Модрич.

Футболистите на „белия балет“ опитаха да върнат бързо попадението, като в 16-ата минута Серхио Рамос можеше да насочи по-добре топката с глава, но не сполучи и тя прелетя край лявата греда.

Виляреал също гонеше своите шансове, като на два пъти Бакамбю не бе далеч от целта. В 27-ата той преодоля защитата на Реал и само липсата на малко повече прецизност при удара не му позволи да реализира, а в 36-ата пак той стреля, но неточно.

След почивката гостите натисната противника в търсене на изравняване. В 48-ата минута Карим Бензема стреля опасно, но топката мина на сантиметри от гредата, а малко по-късно пак той бе намерен от Гарет Бейл, но не успя да реализира.

Самият Бейл пък излезе в добра позиция и стреля не лошо в 56-ата минута, но вратарят на Виляреал Алфонс Ареола отгатна намеренията му и спаси за радост на хилядите зрители на "Ел Мадригал".

Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо пък пробмва мерника си в 59-ата и 68-ата минута, като първо нацели лявата греда след като получи чудесен пас, а после отново отправи хубав шут, но извън очертанията на вратата.

В 73-ата минута Карим Бензема се измъкна добре и стреля опасно с глава, но ударът му бе неточен. Десетина минути преди края Хамес Родригес се оказа в удобна позиция и стреля от около 18 метра, но отново попадение за Реал нямаше.  

Така въпреки не малкото възможности, които създаде особено през второто полувреме Реал Мадрид не успя дори да стигне до хикс в двубоя и записа третото си поражение през сезона след тези от Барселона и Севиля.