Едно от най-драматичните събития през уикенда във футболна Европа бе дали тимът на Барселона ще успее да пристигне навреме в Памплона за гостуването си на Осасуна в съботната вечер.

Стачка на авиодиспечерите в Испания не позволи тима на Хосеп Гуардиола да пътува със самолет и каталунците трябваше да пътуват с автобус, влак и пак с автобус, за да се доберат до стадион Рейно де Навара и да се спасят от служебна загуба.

Въпреки пътните премеждия и закъснението от около 40 минути, играчите на Барса излязоха непоколебими срещу Осасуна и в типичен стил да спечелят с 3:0.

Испански телевизионен канал излъчи клип от пътуването на Барселона до Памплона, в който се вижда как номинираните в тройката за Златната топка Андрес Иниеста и Лионел Меси се “напичат”, за да се качат по-бързо в клубния автобус и да помогнат на тима да стигне с няколко секунди по-рано на гарата.

Още по-интересно става на ЖП-станцията, където с бърза крачка суперзвездите на Барса си провират път между стотици пътници, а ентусиазирано поздравява Шави Ернандес с “Hola, Xavi!”, докато тълпа от хора се опитва да се докосне до друг от станалите само месеци по-рано испански национали Давид Вия…