Старши треньорът на Барселона Пеп Гуардиола отправи остри критики към Испанската футболна федерация заради хаоса около мача с Осасуна снощи. Каталунците се надпреварваха с времето, за да стигнат навреме за гостуването си в Памплона и в крайна сметка успяха, макар че началото на мача се забави с близо час.

Вчера по обяд от Барселона съобщиха, че мачът е отложен с един ден заради стачката на испанските авиодиспечери, което попречи на Барса да излети за Памплона. От Осасуна реагираха гневно и не пожелаха отлагане на мача и в крайна сметка Испанската футболна федерация реши мачът да се играе по програма.

Каталунците пропътуваха 350 км с влак до Сарагоса и оттам с автобус до Памплона, като пристигнаха на стадиона буквално в последния момент преди началото на срещата.

Напрежението около пътуването не се отрази на представянето на Барселона и тимът победи с 3:0.

Въпреки победата, Гуардиола не скри възмущението си от решението мачът да се играе. "От федерацията ни казаха, че ако самолетът не излети, мачът ще бъде отложен. Ние просто бяхме част от 400-те хиляди пътници, които не можаха да излетят заради стачката. Осасуна нямаше загуба в 12 мача у дома и искахме да бъдем добре подготвени за този мач. Никога не сме пътували с автобус в деня на мача. Федерация бе поставена под напрежение и трябваше да пътуваме, защото трябваше да дойдем, макар и в последния момент, вместо да загубим три точки", коментира Гуардиола след мача с Осасуна.

От федерацията обясниха, че инициативата за отлагане на мача е била тяхна, но от Осасуна не са се съгласили. "Инициативата за отлагане на мача бе на федерация, но Осасуна не се съгласи", каза генералният секретар на Испанската футболна федерация Хорхе Перес пред местните медии.