Барселона постигна осмата си поредна победа в Примера дивисион, след като лесно победи като гост Осасуна с 3:0, въпреки тежкото си пътуване и закъснението за мача.

Заради лошото време и стачката на авиодиспечерите в Испания, футболистите на Хосеп Гуардиола имаха инфарктно предвижване с влак и автобус до Памплона.

Двубоят на стадион Рейно де Навара дори започна с 45 минути по-късно от предвиденото, тъй като пътните неволи не позволиха на каталунците да стигнат на време за срещата.

Въпреки интересните преживявания с транспорта, Барса бе пълен господар на терена и в шести шампионатен мач поред Меси и компания вкараха по три или повече гола.

Осасуна успя да не допусне гол само 26 минути преди Лионел Меси да асистира на Педро Родригес за първото попадение в мача.

Резултатът се запази такъв до 65-ата минута, когато самият Меси бе изведен от Давид Вия сам срещу вратаря Рикардо и с лекота удвои.

С втория си гол в двубоя Лео Меси оформи и крайното 3:0 в 83-ата минута от дузпа.

След този успех Барселона дръпна в класирането на Ла Лига с пет точки пред втория Реал Мадрид, който е домакин на Валенсия.