Холандската легенда Йохан Кройф заяви, че футболът е направен, за да наслада на хората, а Лионел Меси го прави в пълна степен.

Кройф коментира изпълнената дузпа от Меси в мача срещу Селта Виго (6:1) от 24-ия кръг на Примера дивисион.

Каталунците изиграха поредния си голям мач в неделя вечер, когато съсипаха Селта с 6:1 на „Камп Ноу“. Резултатът обаче остана в сянката именно на гола за 4:1, при който Меси, вместо да стреля от бялата точка, пусна пас встрани и напред към Луис Суарес, който разстреля вратаря, за да оформи хеттрика си.

„Много бях изненадан от изпълнението на Меси. Той ме направи много щастлив. Радвам се, че беше припомнено за моето изпълнение толкова години след него. Щастлив съм, защото това са части от историята на футбола“, коментира Кройф.

„Дали това е неуважение към съперника? Футболът е игра, която трябва да носи наслада. Целта е да измислиш нещо различно. Футболът за това е забавен и уникален. Това, което прави Меси е да забавлява феновете. Не виждам никакво неуважение към съперника. Никой не отчита факта, че Клаудио Браво е един от най-добрите вратари и спаси два или три гола“, каза още Йохан Кройф.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS