Холандската футболна легенда Йохан Кройф е приел много емоционално дузпата изпълнена от Лионел Меси в мача срещу Селта Виго (6:1).

Близкият приятел на Кройф – Тачо Бенет заяви, че Кройф много се е забавлявал на изпълнението на Меси и се е зарадвал от посланието, което футболистите на Барселона са изпратили към него.

Интересното е, че един от малкото наказателни удари, изпълнени по този начин, датира от 1982 година, като го дължим именно на Йохан Кройф. Наскоро стана ясно, че бележитият холандец – дългогодишен и страстен пушач – е болен от рак на белия дроб.

Интересното изпъленение на наказателен удар, което Лионел Меси и Луис Суарес демонстрираха срещу Селта Виго, е било в знак на подкрепа към легендата на Барселона Йохан Кройф.

Каталунците изиграха поредния си голям мач в неделя вечер, когато съсипаха Селта с 6:1 на „Камп Ноу“. Резултатът обаче остана в сянката именно на гола за 4:1, при който Меси, вместо да стреля от бялата точка, пусна пас встрани и напред към Луис Суарес, който разстреля вратаря, за да оформи хеттрика си.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS