Феновете на Барселона прибегнаха до помощта на социалните медии, за да форсират първия гол на Хавиер Масчерано за клуба. Както е известно, аржентинският дефанзивен халф все още чака дебютното си попадение, затова в интерент стартира петиция до Лионел Меси поне веднъж да отстъпи на своя сънаородник правото да изпълни дузпа.

Масчерано пристигна на „Камп Ноу“ през 2010 година и има на сметката си 13 трофея, сред които два от Шампионската лига, три титли на Примера Дивисион, и два златни медала от Световното клубно първенство. За вече 6-те си сезона бившият играч на Уест Хем и Ливърпул изигра 264 мача във всички турнири, ала все още не се е разписвал за каталунците.

Закачката с Меси пък стана възможна след разгрома над Селта Виго с 6:0, при който Лео Меси избра да не стреля от наказателен удар, а да чукне топката напред и встрани за Луис Суарес, който оформи своя хеттрик.

„Ние вярваме, че Хавиер Масчерано не получава признанието, което заслужава като една от звездите на Барселона“, гласи онлайн апелът. „Той даде толкова много на отбора и затова смятаме, че в модерния футбол, където всичко се измерва в голове, неговото положение е колкото несправедливо, толкова и плод на малшанс. Искаме той да вкара гол за нашия тим. Най-лесно това ще се случи от дузпа, затова молим Лео Меси да му даде шанс“, допълват феновете.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS