Хетафе на практика си осигури място в следващия етап на турнира за Купата на Краля. Мадридчани опукаха с 3:0 у дома Ейбар в дербито на елитните испански тимове от този кръг на надпреварата в петък вечер. 

Този мач беше решен след почивката. Домакините откриха едва в 63-та минута, когато точен беше Пабло Сарабия. Но до края на терена имаше само един отбор. 

Хетафе удвои преднината си само седем минути по-късно, като точен тогава беше Алваро Васкес. Само четири по-късно отново Сарабия се разписа и оформи крайния резултат, благодарение на който реваншът се очертава протоколен. 

Не толкова лесно беше на друг елитен представител - Леванте. Валенсианци допуснаха издънка при гостуването си на посредствения втородивизионен тим Албасете. Двата тима завършиха 1:1. 

При това домакините от Сегунда двисион могат да съжаляват повече за изпуснатата победа. Те откриха резултата още в 6-та минута чрез португалската си звезда Тиери Моутиньо. 

И този резултат се задържа дълго време - чак до 70-та минута. Тогава Исам ел Адуа най-после се разписа за състава на Леванте и поне спаси елитния тим от резила да падне от Албасете. Реваншите са след две седмици.