Един от фаворитите в турнира за Купата на Краля Барселона обезсмисли ответния мач от 1/16-финалите на турнира срещу Уеска. Каталунците победиха повече от категорично в първия мач като гости с 4:0 и реваншът ще е само за протокола. 

При това на терена за "блаугранас" се появиха предимно момчета от втория отбор, както и такива, които по-рядко се подвизават в титулярния състав или доскоро са лекували травми. Сред тях беше и Андрес Иниеста, който се завърна след близо 50-дневно лечение на травма, получена по време на Ел Класико.

Иначе интригата в мача не се застоя дълго. Още в 13-та минута Иван Ракитич откри резултата в полза на гостите. Тогава хърватинът стреля бомбено от фаул от далечна дистанция и не остави шансове на вратаря. 

Само три минути по-късно всичко на практика свърши. В 16-та минута Андрес Иниеста ознаменува с гол завръщането си на терена. Тогава Педро пусна към Ракитич с пета, хърватинът намери Иниеста на хубава позиция и халфът с прекрасен изстрел оплете топката в мрежата за 2:0. 

Още до почивката класиката вече беше оформена. Тогава отново звездите в състава комбинираха и Иниеста се отличи с по-типичната си роля - на асистент - след като пусна към Педро в изгодна позиция и нападателят нямаше как да сбърка в 39-та минута за 3:0. 

До края на мача играчите на Барселона се забавляваха на терена, както между другото правеха през повечето време срещу скромния си съперник. Каталунците стигнаха и до четвърти гол в 72-та минута, който беше дело на Рафиня и така оформиха резултата на 4:0.

Те можеха да отнесат скромния състав на Уеска и с още по-голяма разлика, но явно прецениха, че няма нужда да унизяват съперника си пред собствената му публика и този резултат е достатъчен за класиране на 1/8-финалите. Иначе реваншът е на 17 декември, но от него няма особен смисъл. 

Иначе в другия късен мач в сряда вечерта от този етап на надпреварата, Гранада изкова труден успех над Кордоба с 1:0 у дома и има по-големи шансове да продължи напред. Джон Кордоба отбеляза единствения гол в 26-та минута, а Патрик Екенг от гостите си изкара червен картон в 71-та. Реваншът е след две седмици.