Един от фаворитите в турнира за Купата на Краля Севиля вече си осигури място на 1/8-финалите. Андалусийците съсипаха нискоразредния Сабадел и у дома с 5:1. Така с общ резултат 11:2 тимът от Примера дивисион продължава напред. 

Тази среща беше лишена от интрига още след първия мач през октомври, но гостите бяха решили да играят за честта си. И напук на всички очаквания, поведоха в резултата в 22-та минута след точно изпълнена дузпа от Колантес. 

Но играчите на Севиля не оставиха нещата така. В 39-та минута Кевин Гамейро изравни и все пак двата тима се оттеглиха при равенство 1:1 на почивката. Но след нея на терена имаше само един отбор. 

Яго Аспас вкара впечатляващ хеттрик само за две минути! Бившият играч на Ливърпул се разписа последователно в 60-та, 61-та и 62-та минути. И макар постижението му да е срещу повече от скромен съперник, скоростта на реализацията му си заслужава отбелязването. 

Крайния резултат беше оформен от преотстъпения от Барселона Жерар Деулофеу в 81-та минута и така погромът за скромния тим на Сабадел беше пълен, подобно и на първия мач, макар и с гол по-малко пасив. 

Другият мач, предизвикващ интерес, беше на шампиона Атлетико Мадрид, който гостуваше на аматьорите от Л'Оспиталет. Очакванията бяха за лесна и изразителна победа и "дюшекчиите" наистина биха убедително - 3:0. 

Но успехът им не дойде никак лесно. Мадридчани имаха нужда от цели 67 минути, за да открият резултата, а точен беше Антоан Гризман, който преди това беше влязъл като резерва. А развръзката дойде в края, когато аматьорите вече бяха капнали от умора. 

В 81-та минута Габи Фернандес реализира отсъдената дузпа за 2:0, а точка на спора в мача, а и в целия двубой, сложи Кристиан Родригес с третия гол за Атлетико във втората минута на продължението. Така реваншът на 17 декември е само протоколен. 

В последния късен мач от днешните 1/16-финали за Купата на Краля се срещнаха елитните тимове на Депортиво Ла Коруня и Малага. Те завършиха наравно 1:1 на "Риасор", като гостите поведоха в 11-та минута чрез Игнасио Камачо, но исканият през миналата година от Левски Точе изравни в 68-та минута и така развръзката остана за реванша.