До скоро Хави Мартинес бе един от големите любимци на всички в Билбао, но всичко се промени, след като Байерн плати 40-те милиона евро, които бяха клаузата за откупуване на халфа и така без желанието на Атлетик Мартинес стана футболист на баварците.

На „Сан Мамес“ той вече не е желан, а може би това е причината да влезе в съблекалнята на отбора с взлом, както твърди „Марка“.

Нещата на Мартинес от шкафчето му все още били в съблекалнята, заради което около 2 часа през нощта в неделя футболистът се покатерил над една врата, за да влезе в базата на клуба и да нахлуе с взлом в съблекалнята.

Един пазач е видял Мартинес и хората с него, заради което се е стигнало до спор. Мартинес в крайна сметка е убедил пазача да отвори вратата, но шкафчето на играча е било празно. Причината: От клуба предварително са разчистили шкафчето, а къде са нещата на играча не е ясно.

Според самия испанец обаче това изобщо не отговаря на истината: „Около 23 часа бях там и съвсем нормално ми бе отворено. За взлом не може да става дума.“