Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола призна, че е разтревожен от кадровите проблеми в тима преди изключително важния мач срещу Интер в Шампионската лига във вторник.

В съботната вечер каталунците направиха 1:1 като гост на Атлетик Билбао и отстъпиха първото място в Примера дивисион на кръвния враг Реал Мадрид.

В двубоя с баските контузия получи Лионел Меси. Болни от свински грип са Ерик Абидал и Яя Туре, а Рафаел Маркес е със съмнения за заболяване от същия вирус. Златан Ибрахимович пък виси с травма.

„По-разтревожен съм за възстановяването на играчите и да се представим добре във вторник. Очевидно би било по-добре да си първи, но трябва да продължим и да играем с тези, които са на разположение”, каза Гуардиола след хикса на стадион Сан Мамес.

„Не спечелихме, защото направихме грешки. Когато Токеро влезе, те започнаха да играят с дълги топки и ние забравихме как да се справяме с това”, добави наставникът на Барселона.

При загуба от Интер, европейският клубен първенец може да отпадне Шампионската лига още кръг преди края на груповата фаза. Необходимо условие това да се случи е и Рубин Казан да победи Динамо Киев у дома.