Атлетик Билбао свали Барселона от лидерската позиция в Примера дивисион, след като двата отбора завършиха 1:1 в мач от 11-я кръг, който се игра на стадион „Сан Мамес”.

Каталунците имаха надмощие през мача, но трудно стигаха да опасни положения пред вратата на Ираисос.

В 15-та минута Шави изведе Меси сам срещу Ираисос, но аржентинският нападател не успя да го преодолее и вратарят спаси.

Само две минути по-късно Кейта стреля опасно с глава, но топката мина в страни от вратата на домакините.

Натискът на каталунците продължи и в 25-та минута се откри удобна възможност пред Педро, който обаче не успя да реализира от удобна позиция.

Меси бе изведен отново в добра позиция в 30-та минута, след което той преодоля Ираисос и подаде на Шави, който на празна врата не успя да прати топката в мрежата на баските.

Каталунците поведоха в резултата в 53-та минута, когато Шави изведе Даниел Алвеш зад отбраната на домакините, след което бразилецът преодоля с лекота и Ираисос за 0:1.

Домакините изравниха резултата в 62-та минута, когато Ираисос с дълъг пас намери Йоренте, който се пребори за високата топката с Чигрински и с много добър удар Токеро направи безпомощен Валдес за 1:1.

До края на срещата каталунците продължиха да държат инициативата, но футболистите на Атлетик Билбао се защитаваха много умело.

Така след равенството на „Сан Мамес” Барселона сдаде първата позиция на големия съперник Реал Мадрид точно преди „Ел класико”, което е през следващия уикенда на „Ноу Камп”.

Реал е начело с 28 точки, а Барселона е на втора позиция с 27. Севиля е на опасна близост до двата отбора с 25 точки. Атлетик Билбао е на шесто място със 17 точки.