Наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола не скри щастието си след завоюваната победа в Ел Класико и едноличното изкачване на върха в Примера Дивисион. Каталунците се наложиха с 2:0 над Реал Мадрид на „Сантиаго Бернабеу”.

„Всъщност не съм се и замислял, че побеждаваме Реал Мадрид в четвърти пореден мач. Моите възпитаници ръководеха случващото се на терена и заслужено спечелихме. Щастливи сме и сме удовлетворени от резултата, но знаем, че има още много точки за печелене преди да се поздравим като шампиони”, каза младият специалист след края на мача.

„Много сме доволни... много щастливи. Това е голяма победа, с която направихме важна стъпка, въпреки че все още има 21 точки, които трябва да спечелим”, добави Гуардиола.

„Изисква се много смелост да спечелиш тук, тъй като никой не успя да го стори през този сезон в първенството”, каза доволният наставник на пресконференцията след мача.

„Срещу Реал никога не е лесно, но първият гол, който отбелязахме ни успокои и ни позволи да действаме още по-концентрирано в хода на мача. Не е никак лесно да си тръгнеш с трите точки от „Сантияго Бернабеу” и затова аз много ценя тази победа”, допълни наставникът на каталунците.