Звездата на Барселона Лионел Меси сподели в типичния си скромен стил, че уважава Реал Мадрид, но успехът над кралския клуб е важна крачка на неговия тим към титлата в Примера дивисион. Снощи, на „Сантиаго Бернабеу”, каталунците победиха „белия балет” с 2:0, като първото попадение бе дело на аржентинския национал.

„Има още мачове до края на първенството. Имаме няколко трудни гостувания, но да, взехме предимство – направихме важна крачка към титлата. Беше труден мач, защото двата тима изпитват респект един към друг. Познаваме се много добре, затова имаме уважение към съперника. Но когато ни се предостави възможност, ние се възползваме от нея. Това е пътят на успеха”, сподели щастливият Лионел Меси.

Колкото до битката за голмайсторската листа в Испания, аржентинецът сподели: „Не беше за това – Барса изпревари Реал Мадрид в подреждането, а това е най-важното.”

„Спечелихме три много важни точки тук. Водим в шампионата, еднолично, а сега имаме предимство в оставащата част от първенството”, добави още Меси.

Запитан за представянето на тима в Шампионската лига, той отговори: „Нека действаме стъпка по стъпка. Можем да творим история, ако продължим по този път, но трябва да работим много упорито за това.”