Отборът на Хетафе се наложи с 3:1 над Гранада в двубой от 11-и кръг на Ла Лига. 

Срещата започна агресивно, като не липсваха ситуации и пред двете врати. В 11-ата минута Дамиан Суарес пробва да достави топката в наказателното поле, но съперниковата защита изчисти топката. 

Няколко минути по-късно Хетафе изпусна няколко добри възможности. В 29-ата минута Дамиен Суарес изпълни свободния удар от далечно разстояние, но топката бе изчистена от защитник.

Резултатът бе открит в 35-ата минута чрез попадение на Анхел. Съотборникът му Куку прати фантастична извеждаща топка, с която намери Анхел, който реагира бързо и стреля отблизо по трева, правейки резултата 1:0. 

В края на първата част Мауро Арамбари удвои аванса на Хетафе, след като засече добро центриране от ъглов удар и демонстрира голов усет, отбелязвайки с хладнокръвен удар с глава отблизо. 

Малко по-късно Ян Брис Етеки пропусна добра възможност да върне едно попадение. Футболистът се озова непокрит на границата на наказателното поле, но ударът му премина малко встрани от дясната греда. 

В началото на втората част пред Антонио Пуертас се откри страхотна възможност, но ударът му от границата на пеналтерията профуча встрани от лявата греда. 

В 74-ата минута Адриан Рамос опита да отбележи почетно попадение за Гранада, но не се възползва добре от прехвърлящото центриране и насочи топката право в ръцете на Давид Сориа. Секунди по-късно обаче Антонио реагира бързо на рикошета и заби топката в мрежата.

В последните минути от редовното време Давид Тимор оформи крайното 3:1, след като намери по прекрасен начин топката, пращайки я от дясната греда право в мрежата, и не остави никакъв шанс на вратаря. 

В добавеното време на срещата Херман Санчес не успя да отбележи от вътрешността на наказателното поле и да промени резултата в срещата. 

Така Гранада се провали, изпусна да се изкачи отново на върха в Ла Лига и остана на третата позиция. Отборът на Хетафе е 9-и с 16 точки в своя актив.