Централният нападател на Атлетик Билбао Фернандо Йоренте трудно удържаше емоциите си след снощната победа над Спортинг Лисабон с 3:1. Успехът прати баския клуб на финала в Лига Европа, а авторът на изключително важния трети гол заяви, че веднага след края на двубоя е искал да седне на терена и да поплаче.

"Това е невероятно! За първи път в живота си искам да си поплача на терена", каза Йоренте. "Това чувство не може да се опише с думи. Това е върхът! Ние направихме история, надявам се, че тя ще продължи и на финала. Нашите фенове заслужават купата. Аз познавам хора, които са плакали при поражението от Ювентус преди 35 години и мисля, че е време същите тези хора да се радват сега."

Маркел Сусаета, който вкара първото попадение в мача, отново подчерта, че в първия двубой португалците са играли по-добре, но на „Сан Мамес“ Атлетик се представя по различен начин. "Спортинг беше по-добрият отбор в първата среща. Но всички знаете, че когато дойдеш на "Сан Мамес", това вече е съвсем различна история. Лошият момент в мача беше по-малко от минута, когато те вкараха гол. Най-важното беше обаче, че ние вкарахме веднага и обърнахме развоя отново. Сега играем с Атлетико - мечтан финал за нас. Може би ще се правят и по-дълбоки анализи, но мисля, че стигнахме до една невероятна вечер в Букурещ", заяви полузащитникът.