Треньорът на Атлетик Билбао Марсело Биелса заяви след края на двубоя срещу Спортинг Лисабон, че снощи отборът му е изиграл най-силния си мач през сезона. Наставникът на баските не спести похвалите си и по адрес на нападателя Фернандо Йоренте. Таранът се отличи с асистенции за първия и втория гол на своя тим, а сам вкара решителното трето попадение в края на мача, с което прати отбора от Билбао на финала в Букурещ.

"Никога не съм виждал такава игра от Фернандо Йоренте, дори и на тренировка", бяха първите думи на Биелса. "Поне окакто съм в отбора. Освен това, мога да кажа, че това беше и най-добрият ни мач през този сезон."

"Получи се много хубава колективна игра. Много съм доволен от нашите играчи, поздравих ги и им казах, че напълно заслужават да се борят за трофей в Европа."

"Такива мачове създават в играча чувството за отговорност, защото те не могат да разочароват привържениците. Сега наистина чувстваме облекчение", каза още треньорът на Атлетик.

Попитан дали има възможност да се премести в Барселона при евентуално напускане на Хосеп Гуардиола, Биелса отвърна: "Нека да завърши всичко, финалите, които имаме да играем, тогава ще мисля за своето бъдеще."