Само в рамките на 3 дни Интер на два пъти успя да стане за срам пред своите фенове – първо загуби с 0:3 в дербито с Милан, а с това се прости и с шансовете си за титлата в Серия А, а след това дойде и мощния шамар от Шалке - 2:5 на Сан Сиро.

„La Gazzetta dello Sport” пише, че ако нерадзурите продължават в същия дух под ръководството на Леонардо, то Масимо Морати ще се опита да го замени с наставника на Барселона Хосеп Гуариола.

Самият Гуардиола намекна наскоро, че може да напусне Камп Ноу през лятото, а е очевидно, че след като е водил Барса, не са много тимовете, които може да поеме, без да прави сериозна стъпка надолу и именно Интер е един от подходящите варианти.

Морати бе бесен след разгрома от Шалке и влезе в съблекалнята на тима веднага след края на мача, за да проведе дълъг разговор с треньора Леонардо. Двамата говориха до 1 без 20 през нощта, като в крайна сметка петролният бос заяви, че подкрепя бразилеца и той остава на поста си.

„Надявам се, че Лео остава с нас. Той има договор за 2 години”, каза Масимо Морати след двучасовия диспут с наставника, но на всички е ясно, че при нови сериозни издънки, мястото на бразилеца сериозно ще се разклати.